lørdag den 20. september 2014

BLOMSTER I MADEN - PORTULAK

PORTULAK

Portulak er for mig en ny plante med spiselige blomster, jeg har købt 2 planter i år ( 1 lyserød og 1 rød ) og de har været rigtige gode, de har sat mange blomster. det er en plante som  jeg bestemt kan og vil anbefale.

Portulak er en ældgammel køkkenurt hvor den er nævnt i litteraturen i hvert fald i 1500-tallet. den minder lidt i udseende og struktur ligne en sukkulent.

Portulak er en dejlig vitaminrig madplante, den har en lidt syrlig smag alt kan bruges blade - stængler -og blomster, jeg har dog mest brugt blomsterne og bladene.



Smørrebrød med spiselige blomster

1 Brie m/agurk - hjulkrone
2 Kartoffel m/oreganoblomst
3 Tomat m/rød portulak

Frokost anretning 

1 Laks m/lyserød portulak 
2 Vandmelon m/mozzarella og blomster fra rød surkløver  
3 Tomatsuppe m/tagetes 








Rød og Lyserød Portulak









Ingen kommentarer:

Send en kommentar