BLOMSTER I MADEN

∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗

//LINK TIL INDLÆG OM SPISELIGE BLOMSTER

: Rød surkløver                                        : Blomster til vinterens brug
Tagetes                                                 
: Tagetes1
Storkenæb
: Stedmoderblomst
: Violer/stedmoderblomster


:Salat med spiselige blomster
: Salat med langtidsbagt tomater












Blomster i maden

I udenlandske køkkener f.eks. i Østen benyttes blomster i maden, og der ses det tit. og med vores stigende interesse for det nordiske køkken, er det sket en interesse for brug af blomster i maden.

Vores bedstemødre brugte også blomster i maden. dengang var det bare kandiseret violer og roser, som blev benyttet til bagværk.

Lidt om hvorfor jeg benytter blomster i min mad, det er nemt at få almindelig, hverdags mad til at fremstå varieret og lækkert. Ren, uforfalskede æstetik som man har brugfor i en travl hverdag. og nogle af de spiselige blomster har også smag hvilket er et ekstra plus til maden, samt at de er smukke. da der stadig ikke er mange som bruger blomster i maden, får man stor respons på sine retter og hvem kan ikke lide det !

Blomster kan bruges til hvad som helst : Salater, kager, supper, grøntsags retter, smørrebrød, the og andre drikke

Spiseligeblomster
Asters
Bellis
Blomster fra krydderurter
Blomsterkarse
Dahlia
Forglemmigej
Fuchsia
Gladiolus
Hosta
Hjulkrone
Hestemynte
Hyldeblomst
Katost
Kløver
Kornblomst
Krysantemum
Lavendel
Løvemund
Morgenfrue
Mælkebøtter
Nelliker
Portulak
Roser
Rosengeranium
Stedmoderblomst
Storkenæb
Stokrose
Syren
Tagetes
Viol

Jeg skal nok løbende skrive lidt om hver enkelt blomst.

1 kommentar:

  1. Hej Marianne, ¨
    Kunne du lave et indlæg om, hvordan man kommer i gang med at fylde haven med spiselige blomster? Vi er ved at omlægge have - og har ikke et eneste bed tilbage, jeg synes det er svært at vurdere, hvilke af de ovenstående spiselige blomster jeg skal give mig i kast med. Jeg er mest til de sarte farver (hvid, rød, rosa etc.) - men også frisk på nogle med farve! Mit ønske er egentligt bare at starte med nogle, der er gode til begyndere ;-)
    Er der nogle du har i bede og andre i krukker og hvordan?
    Jeg er vild med dine billeder af mad med blomsterpynt :-)
    På forhånd tak :-)
    Charlotte

    SvarSlet