INGREDIENSER:
1 L Æblemost
1½ cm ingefær
4 stk hel kanel
10 peberkorn
10 nelliker
10 kardemommekapsler
1 stjerne anis
3 spsk. farin
skal af en økologisk appelsin.
TILBEHØR
100 g rosiner
10 g smuttede hele mandler
2 æbler
TILBEREDNING
kom æblemost op i en gryde, og skær ingefæren i tynde skiver, og skær appelsinen skallen i tynde skiver. kom det i gryden sammen med kanelstænger, peber, nelliker, kardemomme, stjerneanis og farin. kog det langsomt op under låg og lad det simre under låg i ca. 35-40 minutter i de sidste 10 minutter tilsættes rosinerne. skær æblerne i tern og kom dem med i gryden ca. 5 minutter.
klar til servering.
lørdag den 19. december 2015
æblegløgg
Etiketter:
JULEN,
OPSKRIFTER,
ROYALCOPENHAGEN,
TEMA,
VINTER,
ÆBLER
mandag den 14. december 2015
December Juice
En rigtig jule juice med vitaminer
lavet af december månedes frugt og grønt.
6 appelsiner
3 mellem størrelse rødbeder
1 lime
6 store gulerødder
julejuicen er lavet på slowjuicer
God Fornøjelse
Etiketter:
DIY,
GRØNSAGER,
GULERØDDER,
JUICE,
JULEN,
OPSKRIFTER,
SPISELIGE BLOMSTER,
VINTER
lørdag den 12. december 2015
Morgenmads smoothie
Server din smoothie i en dyb tallerken om morgnen,
Morgen smoothie 2 personer
4 dl skyr
2 frosene bananer
1 dl solbær frost
1 dl hindbær frost
blend det hele og server
her spiser jeg den med blåbær, tranebær og solsikkekerner.
GOD FORNØJELSE
Etiketter:
MORGENMAD,
OPSKRIFTER,
ROYALCOPENHAGEN,
SMOOTHIE,
TEMA
søndag den 29. november 2015
November Juice
Jeg har købt en slow juicer, som jeg laver meget juice på,
jeg har tænkt jeg vil prøve at lave juice, med nogle af de ting der er i sæson.
NOVEMBER JUICE
4 Belle de Boskoop (efterårs æble - Okt, Nov og December)
4 appelsiner
4 gulerødder
3 cm ingefær
Denne juice smagte fantastisk - og kan absolut anbefales.
Når jeg laver juice deler jeg altid, frugt og grønt op og juicer det hver forsig, således jeg kan bruge, frugt og grønt resterne (plum)
gulerodsresten brugte jeg til en pasta ret
æbleresten brugte jeg til at blade op i skyr til morgen.
GOD FORNØJELSE
Etiketter:
DIY,
EFTERÅR,
GRØNSAGER,
GULERØDDER,
JUICE,
OPSKRIFTER,
TEMA,
ÆBLER
onsdag den 25. november 2015
GRØNKÅLSCHIPS
Sæson for grønkål, har du prøvet at lave grønskålschips, ellers kan jeg godt anbefale det, jeg lavede det til hamburgerryg, sammen med stuvede grønkål.
Grønskålschips
150 g grønkål nogle fine blade uden grove stilke
flagesalt
parmesanost
frisk kværnede peber
olie
skyl kålen og tør den, lig kålen på bageplader, spray olie på kålen, kværn peber samt fint revet parmesan ost over, og slut med flagesalt,
bag ved 90 grader varmeluft i ca 50-60 min, eller til den er helt sprød.
God Fornøjelse
Grønskålschips
150 g grønkål nogle fine blade uden grove stilke
flagesalt
parmesanost
frisk kværnede peber
olie
skyl kålen og tør den, lig kålen på bageplader, spray olie på kålen, kværn peber samt fint revet parmesan ost over, og slut med flagesalt,
bag ved 90 grader varmeluft i ca 50-60 min, eller til den er helt sprød.
God Fornøjelse
Etiketter:
GRØNKÅL,
OPSKRIFTER,
ROYALCOPENHAGEN
onsdag den 11. november 2015
efterårspynt
Skal du have gæster i weekenden, er denne lille efterårs
pynt, nem at gøre bordet, fint med,
blade fra naturen gør det nemt at pynte sit bord eller tallerkener.
her har jeg ladet bordet være enkelt, og kun pyntet tallerkenerne.
Jeg har brugt et spidskålblad,
blade fra vindruer og lidt krydreurter
samt en nellike.
Etiketter:
BORDDÆKNING,
DIY,
EFTERÅR,
ROYALCOPENHAGEN,
TEMA
onsdag den 4. november 2015
ÆBLEGELE MED RØNNEBÆR
INGREDIENSER
500g rønnebær
500g æbler
4-5 dl. vand
7 dl sukker per liter
skræl æblerne fjern kernehuset og skær dem i tern, skyl rønnebærene og kom det i en gryde med vand, varm det langsomt op lad småkoge til saften træder ud, mosen hænges til afdrypning i en saftpose natten over, næste dag måles saften, og bringes i kog, til geleen hænger ved skeen, geleen skummes og tilsættes atamon.
geleen hældes på rene glas og lukkes dagen efter.
God Fornøjelse
Etiketter:
EFTERÅR,
OPSKRIFTER,
ROYALCOPENHAGEN,
TEMA,
ÆBLER
Abonner på:
Opslag (Atom)