lørdag den 19. december 2015

æblegløgg

INGREDIENSER:

1 L Æblemost
1½ cm ingefær
4 stk hel kanel
10 peberkorn
10 nelliker
10 kardemommekapsler
1 stjerne anis
3 spsk. farin
skal af en økologisk appelsin.

TILBEHØR

100 g rosiner
10 g smuttede hele mandler
2 æbler

TILBEREDNING

kom æblemost op i en gryde, og skær ingefæren i tynde skiver, og skær appelsinen skallen i tynde skiver. kom det i gryden sammen med kanelstænger, peber, nelliker, kardemomme, stjerneanis og farin. kog det langsomt op under låg og lad det simre under låg i ca. 35-40 minutter i de sidste 10 minutter tilsættes rosinerne. skær æblerne i tern og kom dem med i gryden ca. 5 minutter.

klar til servering.



mandag den 14. december 2015

December Juice

En rigtig jule juice med vitaminer
lavet af december månedes frugt og grønt.


6 appelsiner
3 mellem størrelse rødbeder 
1 lime
6 store gulerødder

julejuicen er lavet på slowjuicer 


                                                                    

God Fornøjelse 

lørdag den 12. december 2015

Morgenmads smoothie


Server din smoothie i en dyb tallerken om morgnen,

Morgen smoothie  2 personer 

4 dl skyr
2 frosene bananer 
1 dl solbær frost
1 dl hindbær frost 

blend det hele og server 

her spiser jeg den med blåbær, tranebær og solsikkekerner.




GOD FORNØJELSE

søndag den 29. november 2015

November Juice

Jeg har købt en slow juicer, som jeg laver meget juice på,
      jeg har tænkt jeg vil prøve at lave juice, med nogle af de ting der er i sæson.




NOVEMBER JUICE 

4 Belle de Boskoop (efterårs æble - Okt, Nov og December)
4 appelsiner
4 gulerødder 
3 cm ingefær 

Denne juice smagte fantastisk - og kan absolut anbefales. 

Når jeg laver juice deler jeg altid, frugt og grønt op og juicer det hver forsig, således jeg kan bruge, frugt og grønt resterne (plum)
gulerodsresten brugte jeg til en pasta ret
æbleresten brugte jeg til at blade op i skyr til morgen.


GOD FORNØJELSE 




onsdag den 25. november 2015

GRØNKÅLSCHIPS

Sæson for grønkål, har du prøvet at lave grønskålschips, ellers kan jeg godt anbefale det, jeg lavede det til hamburgerryg, sammen med stuvede grønkål.

Grønskålschips

150 g grønkål nogle fine blade uden grove stilke
flagesalt
parmesanost
frisk kværnede peber
olie

skyl kålen og tør den, lig kålen på bageplader, spray olie på kålen, kværn peber samt fint revet parmesan ost over, og slut med flagesalt,
bag ved 90 grader varmeluft i ca 50-60 min, eller til den er helt sprød.

God Fornøjelse


onsdag den 11. november 2015

efterårspynt


Skal du have gæster i weekenden, er denne lille efterårs
 pynt, nem at gøre bordet, fint med,
blade fra naturen gør det nemt at pynte sit bord eller tallerkener.
her har jeg ladet bordet være enkelt, og kun pyntet tallerkenerne. 



Jeg har brugt et spidskålblad,
blade fra vindruer og lidt krydreurter
samt en nellike.

onsdag den 4. november 2015

ÆBLEGELE MED RØNNEBÆR

INGREDIENSER
500g rønnebær 
500g æbler 
4-5 dl. vand
7 dl sukker per liter

skræl æblerne fjern kernehuset og skær dem i tern, skyl rønnebærene og kom det i en gryde med vand, varm det langsomt op lad småkoge til saften træder ud, mosen hænges til afdrypning i en saftpose natten over, næste dag måles saften, og bringes i kog, til geleen hænger ved skeen, geleen skummes og tilsættes atamon.
geleen hældes på rene glas og lukkes dagen efter. 

God Fornøjelse