SKVALDERKÅL
Skvalderkålen kommer frem i begyndelsen af april, man kan plukke og spise af den indtil september måned, de friske skud er fyldt med vitaminer.
skvalderkålen menes at være indført af munkene fra Mellemeuropa. de dyrkede skvalderkålen i deres køkkenhaver og brugte den til madlavning.
SKVALDERKÅLSUPPE TIL 4 PERSONER
INGREDIENSER
150 g skvalderkål
3 spsk. hakket purløg
1 hakket løg
1½ l grøntsagsbouillon
2 kartofler
2 dl cremefraiche
3 spsk. hakket purløg
1 hakket løg
1½ l grøntsagsbouillon
2 kartofler
2 dl cremefraiche
salt og friskkværnet peber
Løget hakkes og sauteres i smør. Bouillonen tilsættes sammen med kartoflerne som er skåret i tern, når kartoflerne er møre ( ca 20-25 min) hældes skvalderkålen og purløget i, lad det simre i ca 10 min og tilsæt så cremefraichen, smag til med salt og peber
Jeg har pyntet med spiselige blomster. det har jeg skrevet om tidligere
her er brugt - skovsyre og stedmoderblomster
Løget hakkes og sauteres i smør. Bouillonen tilsættes sammen med kartoflerne som er skåret i tern, når kartoflerne er møre ( ca 20-25 min) hældes skvalderkålen og purløget i, lad det simre i ca 10 min og tilsæt så cremefraichen, smag til med salt og peber
Jeg har pyntet med spiselige blomster. det har jeg skrevet om tidligere
her er brugt - skovsyre og stedmoderblomster
Ingen kommentarer:
Send en kommentar