onsdag den 8. marts 2017

BROCCOLIMOS

MADSPIL- NO GO 


Jeg bryder mig ikke om alt det mad der smides, og går ind for at man køber det der er nedsat og bruger det på andre måder, tit finder jeg broccoli der er sat ned, og så laver jeg den dejligste broccolimos - som er fryseegnet 
kan bruges til 
- tilbehør til frokost - aftensmad  
- dip til tapas 
- smørrepålæg under rugbrød eller sandwich, madpandekager 
- oven på omelet eller på en æggemad 

kun fantasien sætter grænser 






INGREDIENSER

1 broccolihoved incl. stok
55 g smør
1 chili

Skyl broccolien og del den i buketter, skær det grimme af på stokken og skær den i grove stykker
kog det hele i letsaltetvand ca 8 min, hæld derefter vandet fra, kom chili én i sammen med smørret, og blend med din stavblender, til den konsistens du ønsker, smag til med lidt peber.


GOD FORNØJELSE 





onsdag den 22. februar 2017

Spidskålsalat med mormordressing

INGREDIENSER 2 PERSONER

½ spidskål
1 rødt æble
½ dl tørrede tranebær
½ dl blåbær
1 dl skyr
1½ spsk mælk 
saft af 1 citron
2 tsk honning
salt og peber

Snit det ½ spidskål meget fint, fjer først stokken, rør skyr og mælk sammen så det ikke klumper, tilsæt honning og citronsaft, og bland det med det snittet spidskål, drys med salt og peber og bland fint, kom det halve af æblerne, blåbær og trænebærene i salaten, anret på fadet eller skålen, og tilsidst bruges de sidste bær og æbler til at pynte med.

nogle gange tilsætter jeg også 1 dl nødder, mandler (hakket) eller græskarkerner.

GOD FORNØJELSE  







søndag den 29. januar 2017

Knoldselleri suppe

 Ingredienser til  4 personer

2 løg hakket
1 knoldselleri skåret i tern
8 dl  grøntsagsbouillon/ fond
salt peber
200g  Pikant flødeost
cremfine
smør til sautering af løg

Bacon tern
gulerods strimler

Smelt lidt smør og sauter løgnene
tilsæt knoldselleri ternerne og steg dem lidt, tilsæt så grøntsagsbouillon.

lad det simre ved svag varme, i ca 20 min. blend suppen og tilsæt pikant osten og cremfine, smag til med groft peber og salt.

server suppen med gulerods strimler
og bacon tern, og noget brød



God fornøjelse 

mandag den 9. januar 2017

Januar 2017 Juice

Starter for mange med sunde vaner,
jeg prøver at lave forskellige skøne juicer hele tiden.
dog må jeg erkende at december gik alt for stærkt
til denne skønne røde sag har jeg brugt flg.

INGREDIENSER:
6 rødbeder
6 blodappelsin
2 granatæbler





GOD FORNØJELSE OG TAK FORDI DU KIGGER MED

onsdag den 30. november 2016

Julebord 2


Har du nogle af Georg Jensens
guldgave mærker kan de nemt              
bruges på julebordet, til at pifte
servietten op.










Jeg har købt noget kunstigt
mos som jeg syntes er fint.
her med lys, men vil også være fint med kogler og grene










søndag den 20. november 2016

Julebord 1


Har du styr på hvordan dit julebord skal se ud
i år ?

nemt og hurtigt julebord

forslag nr 1

jeg har købt noget kunstigt mos
så har jeg sat nogle, små husløg og
om viklet nogle hyacinter med mos.







tirsdag den 1. november 2016

inspiration fra Formland

Torsdag den 18 Aug. var jeg på formland for at få lidt inspiration til borddækning blomsterarrangementer og andet.

Har du mange husløg i haven er her en dejlig krans lavet med husløg

 IB LAURSEN


viser her forskellige juleborde

bord i blåtoner med lyse træ lysestager, i forskellige former og højder, sukkulenter husløg og guld stjerner.

koksgrå - sort - natur og sølv 

over bordet hænger en fin lærke gren med pynt, og igen lysestager i forskellige former og højder.


Kunstindustrien havde fået blomster designer Annette von Einem. Til at lave et julebord, med sort - guld - gran og mange lys i forskellige højder og tykkelser, absolut et bord som jeg vil prøve at lave i december.




 


for mig indgår der altid guld og sølv samt gran i julen 
Royalcopenhagen`s 
julebord