mandag den 22. august 2016

efeu´s krans

Lav en hurtig efeu krans til bordet, jeg har fået inspiration til denne krans fra et ugeblad

Materialer :

halmkrans 
en pæn potion efeu blade 
0,7 grønlakeret blomster tråd klippet i ca 5 cm og bøjet som et U
lidt kaprifolie grene med blomster 


rul efeu bladene fæst dem til halmkransen med den
bøjet blomster tråd,sæt de rullede blade tæt hele
vejen rundt, det tage højst ½ time,

til sidst fæstner du kaprifolien fast


GOD FORNØJELSE 

fredag den 22. juli 2016

Pimp dit vand med frugt og grønt

H2O



C-VITAMINVAND                                                                INGEFÆR-VAND
2-3 skiver økociton                                                                1 cm ingefær
2-3 skiver økogrape                                                                2-3 skiver økogrape
lidt frisk rosmarin                                                                   frisk timian


HEAVEN                                                                                 GREEN
2-3 skiver økocitron                                                                 3 stilke mynte
5 stilke lavendel                                                                       3 skiver agurk


PINK                                                                                         ORANGE
3-4 jordbær halveret                                                                  3 skiver økoappelsin
2 stilke basilikum                                                                      2 orange tagetes


GREEN POWER                                                                      PURPLE POWER
2-3 skiver økolime                                                                    2-3 skiver ingefær
2-3 skiver ingefær                                                                     2 skiver rødbede
lidt grønt æble i små tern                                                          5 brombær

C-POWER
4 skiver økocitron
4 stilke citronmelis    

tirsdag den 12. juli 2016

Jordbær eddike med Timian eller oregano


INGREDIENSER
½ L klar eddike 
400g jordbær 
Oregano 2-3 stilke
Timian 2-3 stilke 


Start med at skær jordbærene over og kom dem i en skål, hæld eddiken over og lad det trække 4 dage
filtrer så eddiken, og kom eddiken på dine flasker og tilsæt så dine krydderurter.
Timian i en flaske og Oregano i den anden.

Brug Jordbæreddiken til salat, eller som værtindegave 






torsdag den 7. juli 2016

Gulerodsmarmelade med appelsin

INGREDIENSER
½ kg gulerødder
2 appelsiner
2 dl vand
300 g sukker
konserveringsmiddel

gulerødderne skrælles og skæres i skiver og kommes i en gryde med de 2 skrællede appelsiner og 2 dl vand. det koger til gulerødderne er møre 10-14 minutter.
Det hele blendes og kommes i gryden igen, tilsæt sukker og kog nogle minutter, fjern gryden og tilsæt konserveringsmiddel, og hæld marmeladen på rene glas


onsdag den 22. juni 2016

Gulerodsfritter eller Snack til Tapas

 
Et sundt alternativ
som nemt kan erstatte 
de alm. pomfritter 
start med at skære, 
gulerødderne i nogle 
grove stave,

tænd så ovnen på 175g
til 10 gulerødder skal 
du bruge 3-4 spsk olie

bland olien sammen med gulerods stavne, og krydder dem med salt og krydderier, eller krydderurter, her brugte jeg citrontimian 
læg dem så på bagepapir, og bag dem cirka 30 minutter.


































Her server jeg gulerodsfritterne med Sellerismør og Aioli Red Pepper begge gourmet produkter kan købes hos.  

http://www.borumdeluxe.dk/

GOD FORNØJELSE 

onsdag den 15. juni 2016

HYLDEBLOMST EDDIKE

hyldeblomsterne skal tages nu, hvis du skal lave en lækker hyldeblomst eddike, til dine salater eller en værtinde gave,

INGREDIENSER

Klar eddike
Mørk eddike
hyldeblomster
Citroner


Jeg laver altid flere slags, nogle med klar eddike samt mørk eddike,  nogle tilsætter jeg citron stimler.

Start med af find de glas eller flasker du vil bruge, fyld så dem op med hyldeblomster, og kom eddike over enten den klare eller den mørke, hvis du ønsker det kan du tilsætte citronstrimler og saften fra citronen, man kan godt lave hyldeblomsteddike uden, jeg gør det for at have forskellige smags varianter. lad eddiken trække 2 måneder og den er nu klar til brug.

GOD FORNØJELSE

mandag den 6. juni 2016

Gulerodssuppe

INGREDIENSER 4 PERSONER

Cirka 250 g gulerødder 
1 hakket løg 
1 L grøntsagsbouillon

Skræl og skær gulerødderne i mindre stykker, svits gulerødderne sammen med 1 hakket løg, tilsæt bouillon og lad det koge ca 20 minutter, smag til med salt og peber, evt lidt chili.
blend så suppen.

server suppen, med lidt reven gulerod og pynt med spiselige blomster, her har jeg brugt Rød skovsyre både blomst og blade  


God Fornøjelse