onsdag den 28. oktober 2015

ÆBLEMOS MED KANEL

Istedet for klassisk æblemos, smager det skønt med kanel.

til 1 liter bruger jeg ca.
2 kg æbler 
4 kanelstænger
2 dl sukker
1 dl vand 

Skræl æblerne og fjern kernehusene, skær æblerne i tern, og kom dem i en gryde, sammen med kanelstænger, sukker, og vand, lad det småkoge ved svag varme, i ca 15-20 minutter.
kom evt lidt atamon i, kom mosen på rengjorte glas, lad bare kanelstængerne, blive i mosen, luk lågene, og lad mosen køle af ved stuetemperatur.




torsdag den 15. oktober 2015

CITRONMARINERET MOZZARELLA






DU SKAL BRUGE :

2 Store  Mozzarella kugler
3 Økologiske citroner
2 fed hvidløg
2 spsk. rosepeber
2 spsk. sort peberkorn
1 chilli finthakket
4 spsk. hakket persille
ca. 3 dl. Olivenolie

Vask citronerne og skær dem i skiver, afdryp mozzarellaen og skær den i skiver, læg nu citron, ost og krydderier i lag, i et dekorativt glas. hæld til sidst olien på, og sæt låg på, stil dem i køleskab i et døgn. opbevar i køleskab, men tag ud i god tid ca. 2 timer før brug. holdbærhed i køleskab ca. 8 dage. husk olien kan bruges i salater.

GOD FORNØJELSE

tirsdag den 29. september 2015

ÆBLECHUTNEY MED OREGANO





2 GLAS
Ingredienser 

4 Æbler
3 banan skalotteløg 
2 chili
2 spsk olie 
1 dl  æblecidereddike
½ dl oregano

Fjern kærnehusene og skær æblerne i små tern, tag kernerne ud af chilien og hak den fint, sammen med løgne, svits æbler, løg og chili i en gryde med olien, et par minutter, tilsæt så æblecidereddike, kog det et par minutter, til æblecidereddiken er kogt næsten ind, fjern gryden fra varmen, og tilsæt evt atamon, hvis du ønsker det, ellers skal chutneyen opbevares på køl, holder ca 2 uger hvis der ikker kommet atamon i.

lad chutneyen køle af og kom så oreganoen i og fordel det i dine glas.

GOD FORNØJELSE




onsdag den 23. september 2015

VINDRUESALSA

150g blandet blå og grønne druer
75g små tomater
2 chili  hakket meget fint
2 spsk limesaft
2 tsk olovenolie
4 spsk snittet forårsløg
lidt salt og peber
2 spsk hakket koriander


Skær druerne og tomaterne i halve eller kvarte, alt efter deres størrelse, kom det i en skål.

Kom chili, limesaft, olivenolie, forårsløg, lidt salt, peber og koriander ned til druerne og tomaterne,  vend det godt sammen. smag til med salt og peber. lad salsaen marinerer i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.

kan bruges som tilbehør til kød, æggekage, kartofler eller til en grill pølse.

GOD FORNØJELSE








fredag den 18. september 2015

Spidskålssalat med æble






INGREDIENSER 2 PERSONER

½ spidskål
2 røde æbler
1 rødløg
1 dl. mandler hakket groft
2 spsk græskarkerner
2 spsk granatæblekerner

pynt evt med lidt spiselige blomster, jeg har her brugt 1 orange tagetes

Dressing 
4 spsk citronolie
3 spsk æblecidereddike
lidt saft fra granatæblet 
lidt salt og friskkværnet peber

Fjern stokken fra det ½ spidskål og snit det fint, fjern kernehuset fra æblerne og og skær dem i fine både, lig halvdelen fra, pil rødløget og hak det fint.

Bland spiskål, rødløg, mandler og halvdelen af æblebådene.

Pisk ingredienserne  til dressingen sammen og vend det i salaten. anret salaten på fadet og drys granatæblekerner, græskarkerner, over og pynt med resten af æblebådene, og til slut bruges de spiselige blomster.

GOD FORNØJELSE 





onsdag den 16. september 2015

Salat med langtidsbagt tomater

Salat med tagetes og viol


Nu hvor der er mange tomater i drivhuset eller de kan købes billigt, holder jeg meget af at lave små langtidsbagte tomater, 

500g små tomater
oregano eller basilikum tørret
salt
sukker for at fremhæve tomaternes sødme
olie

flæk tomaterne og dyp skærefladen i en skål med olie, fordel dem på bagepladen med bagepapir,
drys med sukker salt og krydreurterne. Bag tomaterne 3-4 timer ved 100 grader varmluft.

1 pakke blandet salat 
½ agurk
2 røde peberfrugter 
100 g blåbær
100 g ærter
granatæble balsamico

riv salaten i mundrette stykker og anret på et fad, kom tomater peberfrugter ærter og blåbær 
oven på, stink med granatæble balsamico,
slut med at pynte salaten med dine spiselige blomster 
her har jeg brugt hvide violer og tagetes.




torsdag den 10. september 2015

Spiselige blomster


Så er det tid til at samle blomster ind til vinterens brug på is, kager og i salater.


Her er : forskellige Roser 
                               Tagetes
                               Violer   
                               Stedmorblomster
                               Lavendel
                               Storkenæb


Når det er så lunt og tørt i vejret, ligger jeg blomsterne på terrassen ca. 2 dage til de er tørre, så klpper jeg dem, i mindre stykker og gemmer dem i glas til vinterens brug.



klar til at blive gemt til vinterens brug