onsdag den 12. juli 2017

Sunde grove boller

INGREDIENSER :

9 stk ca. 

3 dl lunkent vand 
½ pakke gær 
150 g hvedemel
150 g fuldkornsmel 
100 g havregryn 
1½ gulerod, groftrevet 
55g saltede mandler grofthakket 
2 spsk groft salt
2 spsk  flydende honning
½ dl frisk hakket krydderurt jeg brugte perberurt 

Rør gæren ud i vandet i en stor skål og tilsæt salt og honning. Tilsæt så de hakket saltemandler og gulerod, dernæst mel og gryn, lad dejen hæve i ca 2 timer dæk skålen til, efter hævningen formes bollerne med en spiseske dyppet i koldt vand. lad så bollerne efterhæve ca ½ time. bag dem midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter, til de er let gyldne, bank evt under bollerne, hvis det lyder hult er de færdige. 



Bollerne er gode både til morgen
middag og aften.

frokost boller 


og som til tilbehør til suppe med hjemme rørt kryddersmør 





søndag den 21. maj 2017

AGURK/AVOCADO SUPPE


 Kold morgenmadssuppe


Ingredienser : til 4 dage eller 4 personer

6 dl grøntsagsbouillon
30 g mandler
1 agurk
3 avocadoer
ingefær 5cm


 blend alle ingredienser på høj hastighed, til suppen har en jævn konsistens.


Pift suppen op med forskelligt tilbehør.

spirer
spiselige blomster
krydderurter
avocadotern
agurktern

onsdag den 3. maj 2017

Spiselige Blomster - Violer og stedmoderblomster


Så er det tid til at begynde at tænke på de spiselige blomster der skal bruges i maden, hele sommeren, lige nu er der stedmoder blomster og violer i handel, så er det om at få købt så mange forskellige slags som muligt, de blomster så fint hele sommeren. 

Stedmoderblomster og Violer er lækkert til pynt på,
- Ost 
- Salater
- Smørrebrød 
- Kager
- Koldskål 
- Suppe
 og meget mere, kun fantasien sætter grænser.
De små fine blomster er fryseegnet og kan sagtens fryses.  så har man fint pynt hele vinteren, 
jeg fryser dem i små beholdere med madpapir mellem blomsterne. 


Se flere billeder hvor jeg bruger blomster på min Instragram profil @frupoulsen



Salat 

 Citronfromage 








Blå kartoffelmad 



Suppe er skønt at pynte med spiselige blomster,
og jeg bruger mange forskellige blomster



























Salat med blomster er altid et hit og pynter så smukt, her har jeg brugt blomster fra Rød Surkløver - eller Rød skovsyre 




Råkost med violer 

onsdag den 8. marts 2017

BROCCOLIMOS

MADSPIL- NO GO 


Jeg bryder mig ikke om alt det mad der smides, og går ind for at man køber det der er nedsat og bruger det på andre måder, tit finder jeg broccoli der er sat ned, og så laver jeg den dejligste broccolimos - som er fryseegnet 
kan bruges til 
- tilbehør til frokost - aftensmad  
- dip til tapas 
- smørrepålæg under rugbrød eller sandwich, madpandekager 
- oven på omelet eller på en æggemad 

kun fantasien sætter grænser 






INGREDIENSER

1 broccolihoved incl. stok
55 g smør
1 chili

Skyl broccolien og del den i buketter, skær det grimme af på stokken og skær den i grove stykker
kog det hele i letsaltetvand ca 8 min, hæld derefter vandet fra, kom chili én i sammen med smørret, og blend med din stavblender, til den konsistens du ønsker, smag til med lidt peber.


GOD FORNØJELSE 





onsdag den 22. februar 2017

Spidskålsalat med mormordressing

INGREDIENSER 2 PERSONER

½ spidskål
1 rødt æble
½ dl tørrede tranebær
½ dl blåbær
1 dl skyr
1½ spsk mælk 
saft af 1 citron
2 tsk honning
salt og peber

Snit det ½ spidskål meget fint, fjer først stokken, rør skyr og mælk sammen så det ikke klumper, tilsæt honning og citronsaft, og bland det med det snittet spidskål, drys med salt og peber og bland fint, kom det halve af æblerne, blåbær og trænebærene i salaten, anret på fadet eller skålen, og tilsidst bruges de sidste bær og æbler til at pynte med.

nogle gange tilsætter jeg også 1 dl nødder, mandler (hakket) eller græskarkerner.

GOD FORNØJELSE  







søndag den 29. januar 2017

Knoldselleri suppe

 Ingredienser til  4 personer

2 løg hakket
1 knoldselleri skåret i tern
8 dl  grøntsagsbouillon/ fond
salt peber
200g  Pikant flødeost
cremfine
smør til sautering af løg

Bacon tern
gulerods strimler

Smelt lidt smør og sauter løgnene
tilsæt knoldselleri ternerne og steg dem lidt, tilsæt så grøntsagsbouillon.

lad det simre ved svag varme, i ca 20 min. blend suppen og tilsæt pikant osten og cremfine, smag til med groft peber og salt.

server suppen med gulerods strimler
og bacon tern, og noget brød



God fornøjelse 

mandag den 9. januar 2017

Januar 2017 Juice

Starter for mange med sunde vaner,
jeg prøver at lave forskellige skøne juicer hele tiden.
dog må jeg erkende at december gik alt for stærkt
til denne skønne røde sag har jeg brugt flg.

INGREDIENSER:
6 rødbeder
6 blodappelsin
2 granatæbler





GOD FORNØJELSE OG TAK FORDI DU KIGGER MED